Ноември е месец на роденденско славје, на многу градови да им е на здравје. Надалеку се слуша песна и врева радосен глас високо се крева. Ноември носи радост, желби еден рој, секој си го сака градот убав свој.
Роденденски приредби градовите прават. На 11 Ноември во Куманово со радост и љубов огномет се прави.