На 21.02.2019 година во објектот Пчелка, во Органската градина, децата од двете големи групи реализираа активност „Сеење и садење на зеленчук“. Децата со соодветна опрема ја копаа земјата, правеа леи, сееја спанаќ, магдонос, моркови и цвекло, садеа кромид и лук и ги полеваа.