Декември е месец кој ги буди нашите мисли и желби за нешто волшебно, несекојдневно. Со секој изминат ден се’ поблиску сме до новогодишната магија која се шири преку детските насмевки, топлите мали рачиња подадени за прегратка и срца исполнети со радост за новогодишни подароци.