Овој период кога се подготвуваме за пречек на Новата година и Дедо Мраз е најрадосен за децата. Се трудиме на децата да им ја доближиме магијата со активности кои кај нив побудуваат радост и интерес и ја поттикнуваат нивната креативност.
Децата ја прават магијата во градинката.