Во рамки на одбележување на Месецот на книгата, во објектите „Развигорче“ и „Пчелка“ гостуваа членовите на литературните секции при Општинските основни училишта „Кочо Рацин“ и „Христијан Тодоровски- Карпош“ кои на децата им се претставија со свои литературни творби.