Роденденот на планетата Земја, децата го одбележаа со активност од натпреварувачки карактер-организирање Еко квиз. На забавен начин децата го прославија роденденот со игри и предизвици помеѓу двата тимова на чиста природа и чиста вода. Децата научија за еко бонтон За нашата планета , нашиот дом.

Чист воздух, земја чиста вода за сиот животински свет е слобода.