Ја сакаме нашата татковина со сите нејзини бои, шари, звуци, вкусови и мириси, со сите нејзини природни убавини. Тое е место наше и само наше. Место каде што сме се родиле, каде живееме, се радуваме, дружиме, учиме и растеме.