По повод Светскиот ден на водата реализиравме низа на активности. Децата имаа можност самите да видат кои се најголемите загадувачи на водите, што се случува во загаедните води и како да му се помогне на живиот воден свет.

Водата треба да се штеди, таа навистина вреди. На водата да мислиш треба, пред да пуштиш чешма чаша треба да се зема. Џабе вода не троши подоцна да не ти се слоши, пиј 2 литра вода дневно не поради мода се работи за здравје, ајде на здравје.