На 20, 21 и 22.03.2019 година дечињата од сите објекти ја проследија претставата „Хокус покус – рециклирањето е во фокус“ на која илузионистот Кристиан Шопов со помош на трикови и магија им покажа како се селектира отпад за рециклирање.

Сите парични средства од претставата беа донирани за реновирање на СОС Детското Село Скопје.