По повод Меѓународниот ден на мирот децата од установата учествуваа на настан огранизиран од Општина Куманово – Сектор за образование во Дом за стари лица „Зафир Сајто“.

Таму децата цртаа на тема „Мир и слобода“, а ликовните творби ќе бидат изложени во просториите на Домот.