На првиот ден на пролетта, децата од објектот „Бубамара“ со многу љубов и внимание го исчистија дворот на градинката. За да имаме чиста и здрава средина треба да ја чуваме, негуваме, да ја штитиме и да не ја уништуваме. Се надеваме дека ние децата ќе ве инспирираме и вас возрасните да ја заштитиме нашата природа и да живееме здрав живот.