Во просториите на објектот,,Кокиче” организиравме заедничко дружење на децата со нивните родители и поблиските членови од нивното семејството.

Децата ги поздравија на приредбата организирана во нивна чест, а потоа се дружеа во практична заедничка работа на креативни изработки и десерти поврзани со тиквата како многу важна храна за секое дете.