На 22.11.2018 год. во објектот Развигорче се оддржа семејна креативна работилница со наслов „Есен во нашата градинка“ на која дечињата со своите родители изработуваа слики од семиња, капи со есенски мотиви, од есенски плодови подготвија вкусни овошни и зеленчукови салати и направија изработки од рециклиран материјал.