Учителите се водечка светлина за учениците. Тие им го покажуваат правилниот пат и им помагаат на децата да откријат повеќе за себе.
Добриот учител е како свеќа – се троши себеси за да им го осветли патот на другите.
По повод Светскиот ден на учителот децата во објект „Развигорче“ ликовно твореа на тема Мојата учителка.