По повод Светскиот ден на планетата Земја, 22 Април децата на возраст над 4 до 6 години од објектот „Развигорче“ го одбележаа со Еко – квиз кој имаше за цел развивање на еколошката свест кај децата за зачувување на природата и планетата Земја, истиот беше со натпреварувачкиот дух и предизвика весело и среќно расположение кај децата.