Децата од возрасна 5-6год А група во просториите на НУЦК”Трајко Прокопиев”-Куманово имаа чест да учествуваат во промоција на книга за деца “Чуденсен дар во годишен календар” од Ели Маказлиева. Со својата уникатност и разноликост од костими и шарени, детски насмевки го збогатија настанот со музика и движења.