Во објект Бубамара Отсек за Превенција при СВР Куманово се дружеа со дечињата од објект Бубамара и одржаа едукативни предавања за безбедност во сообраќајот. Задоволството беше обострано од оваа соработка. Децата се стекнаа со теоретски и практични знаења за безбедност во сообраќајот.