Децата, учителките, стручните лица и родителите од објектот „Кокиче“, денеска го одбележаа Меѓународниот ден на лицата со попреченост – 3 Декември. Низ низа активности, едукација и голема заинтересираност проследено со силни емоции тие ги поздравија децата ширум светот со порака СИТЕ СМЕ ЕДНАКВИ.