Новата година ни иде и многу весело ќе биде. Дедо Мраз го чекаме со многу радост и среќа, да ни донесе подароци една цела вреќа. Елката накитена со лампиони безброј, убава како ѕвезда на небото што сјае, во мислите на секое дете долго, долго ќе трае.