Гостинот кој децата нестрпливо и со најголема радост го очекуваат Дедо Мраз, само што не пристигнал. Во објектот „Развигорче“ низ семејно креативна работилница „ Новогодишни радости“ децата со своите родители се подготвија за неговиот пречек, изработувајќи најубави новогодишни украси и лампиони со кои заеднички ги разубавија своите занимални.