„Заедно се подготвуваме за Дедо Мраз“ – ние и нашите родители во објект Славејче. Светкави лампиони и украси кои заеднички ги изработивме ја красат нашата градинка денес. Новогодишната елка е накитена и ние подготвени го очекуваме Дедо Мраз со полна вреќа среќа.