На 15.06.2022 год. на Спомен Костурница се одржа манифестацијата „Мали велосипедисти“ – натпреварувачка активност од забавен карактер, во соработка со велосипедски клуб „Вело М – Куманово“, Одделение за превенција при СВР Куманово и Општинскиот совет за безбедност во сообраќај. Учество земаа децата од сите објекти.