Тие мали, нежни растенија ни ги разубавуваат зимските денови и не потсетуваат дека пролетта е на прагот. Сета нивна убавина ни ја доловија децата. Кои во своите воспитни групи,преку многу ликовно-креативни изработки се стекнаа со знаења за малото и кревко растение а кое истовремено е доволно силно да му пркоси на снегот и студот.