Денеска другарчињата од големи групи од објект „Пчелка“ беа во посета на училишната библиотека „Фиданка“ при основното училиште „Кочо Рацин“.

Уште од најмали нозе треба да се научат децата дека секоја книга крие богатсво.

Љубовта кон книгата се всадува и пред да се научат буквите, заменете го светот на игрите со свет на јунаци од книгите, подарете му на детето книга, прочитајте му приказна, тоа ќе го следи вашиот пример.