По повод големиот христијански празник Велигден во објект ” Развигорче ” се реализираше семејно -креативна работилница со родители, под наслов “Изработка на велигденски корпи за јајца “. Децата беа пресреќни поради големата посетеност на родителите во нивните занимални кои со особена љубов и креативност, но во соработка и упатство на воспитниот тим изработија прекрасни корпи за своите дечиња.