Започна мартовското,пролетно будење,како во природата ,па така и меѓу најмладите во нашата градинка.Со цел да ја сочуваме прекрасната природа ги едуциравме децата и ја развиваме еколошката свест,поточно создававме љубов и почит кон целата животна средина и се што не опкружува. Секое дете засади цвет,со вода го полеваше и со љубов го негуваше. Денес сите пробавме малку поинаку, нешто друго да сториме, за разубавување на околината наша ,сите заедно да се бориме.