На 27.11.2019 год. во објектот „Бубамара“ се одржа креативна работилница „Есенска слика“ под мотото Без едно не може да биде едно. На работилницата родителите изработуваа една целина на есенска слика во повеќе техники и од повеќе делови. Пораката на креативната работилница беше доколку недостасува едно дете од групата сликата нема да биде цела.

Сега децата имаа можност да ја играат својата омилена игра „puzzle“, но овој пат со своите родители.