На 28.09.2019год. во организација на ООУ „Кочо Рацин“ во соработка со „Ангел Шајче“ – објект Пчелка, ЈП „Чистота и зеленило“ , Волонтерските здруженија „Кумановски акцијаши“ и „Не биди ѓубре“ беше спроведена Еко акција на 4 пункта: дворот на ООУ „Кочо Рацин“, околината на објект „Пчелка“ , комплексот Мимоза и Трговски центар и Медицнискиот комплекс.