Во сабота на 28.09.2019год. во организација на ООУ „ Кочо Рацин“, во соработка со ЈОУДГ „ Ангел Шајче“ – објект „ Пчелка“, ЈП „Чистота и зеленило“, волонтерските здруженија „ Кумановски акцијаши“ и „ Не биди ѓубре“ ќе биде спроведена Еко Акција.