По повод 20ти Ноември, Светскиот ден на детето, заедно со колективниот портал ЕДУИНО креираме безброј насмевки преку креативниот предизвик Едуино Игратон! Едуино Игратон е предизвик инспириран од желбата да поттикнеме учење преку игра.
Децата од хетерогена македонска Б група од објектот „Бубамара“ играа Шарена игра преку која креативно се изразија.
#едуиноигратон #активност3 #шаренаигра