По повод 20ти Ноември, Светскиот ден на детето, заедно со колективниот портал ЕДУИНО креираме безброј насмевки преку креативниот предизвик Едуино Игратон! Едуино Игратон е предизвик инспириран од желбата да поттикнеме учење преку игра.
Децата од комбинирана група од објектот „Изворче“ ја играа играта Град од кутии, со која ја развиваме детската креативниот и самостојност.
#едуиноигратон #активност2 #градодкутии