По повод 20ти Ноември, Светскиот ден на детето, заедно со колективниот портал ЕДУИНО креираме безброј насмевки преку креативниот предизвик Едуино Игратон! Едуино Игратон е предизвик инспириран од желбата да поттикнеме учење преку игра.
Децата од возрасна група над 4-5 години од објектот „Славејче“  ја играа играта Бинго која го поттикнува процесот на истрајноста при учење и откривање.
#едуиноигратон #активност1 #бинго