Shkronjat shqipe, 36 rrjedhin ëmbël melodi dhe kur bëhen ato bashk shkruajnë bukur Shqipëri. Gëzuar 22 Nëntori dita e alfabetit – nga femijet dhe mësueset e objektit Bilbili.

Во објектот „Славејче“, групата во која воспитно згрижувачката работа се одвива на албански јазик, пригодно го одбележа Денот на Албанската азбука, 22ри Ноември.