Денот на планетата Земја со децата од објектот ,,Кокиче”, го одбележавме со низа на корисни активности во кои изразивме љубов, почит и грижа за нашата околина и нашиот град.

Ние децата ти ветуваме драг наш доме, секогаш ќе те чуваме и сакаме како вистинска мајка.