„Сите сме заедно, растеме заедно“ – мотото под кое сите заеднички ја одбележуваме Светската недела на детето,

Децата се нашата сила, нашата радост и надеж за поубав ден, да им подариме причина за среќа, да има подариме причина за секојденвна насмевка за да уживаме во благодетите од нивното присуство, само среќни деца можат да не направат среќни сите нас.  

 Да си играме, да другаруваме, на денот да му се радуваме.

Радувајте се на животот исполнет со детска среќа!