Литературно читање

Литературно читање

Во рамки на одбележување на Месецот на книгата, во објектите „Развигорче“ и „Пчелка“ гостуваа членовите на литературните секции при Општинските...

Posted
Средба со детски писател

Средба со детски писател

По повод одбележување на месецот на книгата (15.10 – 15.11.2019год.) децата од сите објекти на установата, остварија средба со детските писатели...

Posted
ВЕТРОТ НА БЕСКОНЕЧНОСТА

ВЕТРОТ НА БЕСКОНЕЧНОСТА

Почитувани, На ЈОУДГ „Ангел Шајче“ – Куманово, ќе и претставува голема чест и огромно задоволство доколку со своето присуство ја збогатите...

Posted
ERA E PAFUNDËSISË

ERA E PAFUNDËSISË

Të nderuar, Për  neve IKPF  „Аngell Shajçe“ – Кumanovë, është një nder  dhe një kënaqësi e madhe  nëse me praninë tuaj do të...

Posted
Игри без граници 2019

Игри без граници 2019

Децата од објектот Синоличка земаа учество на традиционалниот настан „Игри без граници“ кој годинава се одржа во ЈУДГ „Детска радост“ –...

Posted
Еко акција

Еко акција

На 28.09.2019год. во организација на ООУ „Кочо Рацин“ во соработка со „Ангел Шајче“ – објект Пчелка, ЈП „Чистота и зеленило“ , Волонтерските...

Posted
Денови на медот – 2019година

Денови на медот – 2019година

На 26.09.2019год. на Градскиот плоштад беа отворени Денови на медот во организација на Здружение на пчелари „ПЧЕЛА“ – Куманово, на кои...

Posted